Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

AKTUALNOŚCI, strona 1:

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Utworzono dnia 04.09.2019

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.U.UE.L. z 2016r. Nr 119, s.1 ze zm.) - dalej: „RODO” informuję, że:

1. Administratorem Państwa danych jest Samorządowa Instytucja Kultury pod nazwą Gminna Biblioteka Publiczna w Opatowcu, ul. Rynek 16, 28-520 Opatowiec, tel.: 41 35-18-026,  e-mail: biblioteka@opatowiec.pl , reprezentowana przez Dyrektora.

2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym mogą się Państwo kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych za pośrednictwem adresu email: inspektor@cbi24.p l lub pisemnie na adres Administratora.

3. Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu obsługi użytkowników, udostępniania zbiorów, prowadzenia działalności informacyjnej oraz zapewnienia ochrony udostępnianych i wypożyczanych zbiorów, dochodzenia ewentualnych roszczeń jak również w celu realizacji praw oraz obowiązków wynikających z przepisów prawa (art. 6 ust. 1 lit. c RODO) oraz:

- Ustawy z dnia 27 czerwca 1997 r. o bibliotekach ( Dz.U. 2019 poz. 1479 ).

4. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji ww. celu z uwzględnieniem okresów przechowywania określonych w przepisach szczególnych,
w tym przepisów archiwalnych.

5. Państwa dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą podlegać profilowaniu.

6. Państwa dane osobowych nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy (obejmujący Unię Europejską, Norwegię, Liechtenstein i Islandię).

7. W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych, przysługują Państwu następujące prawa:

  1. prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
  2. prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych osobowych;
  3. prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
  4. prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
    (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa), w sytuacji, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO);

8. Podanie przez Państwa danych osobowych jest obowiązkowe. Nieprzekazanie danych skutkować będzie brakiem realizacji celu, o którym mowa w punkcie 3.

9. Państwa dane mogą zostać przekazane podmiotom zewnętrznym np. Instytut Książki dostawca oprogramowania MAK+ na podstawie umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych, a także podmiotom lub organom uprawnionym na podstawie przepisów prawa.

Informacja dla czytelników

Utworzono dnia 04.12.2018

Informujemy, że w dniu 10.12.2018 roku (poniedziałek) w związku ze szkoleniem pracowników biblioteka będzie otwarta od godziny 16.00.

Za utrudnienia przepraszamy.

czytaj dalej... na temat: Informacja dla czytelników

Informacja dla czytelników

Utworzono dnia 25.04.2018

Informujemy, że zgodnie z Zarządzeniem Nr 2/2018 Dyrektora Samorządowej Instytucji Kultury pod nazwą Gminna Biblioteka Publiczna w Opatowcu w dniu 2 maja 2018 roku biblioteka nie będzie czynna.

czytaj dalej... na temat: Informacja dla czytelników

Spotkanie autorskie z Kazimierzem Szymeczko

Utworzono dnia 03.04.2018

Biblioteka zorganizowała drugie z cyklu czterech zaplanowanych w ramach projektu „W krainie bajek, baśni i dziecięcej wyobraźni” spotkanie autorskie. Dla naszych najmłodszych odbiorców kultury spotkania te są dużym przeżyciem.

czytaj dalej... na temat: Spotkanie autorskie z Kazimierzem Szymeczko

Życzenia Wielkanocne

Utworzono dnia 29.03.2018

Spotkanie autorskie z Barbarą Gawryluk

Utworzono dnia 03.04.2018

Gościem naszej biblioteki była znana autorka książek dla dzieci, dziennikarka radiowa i tłumaczka szwedzkiej literatury dziecięcej – Pani Barbara Gawryluk.

czytaj dalej... na temat: Spotkanie autorskie z Barbarą Gawryluk

Konkurs "Czytelnik roku 2018"

Utworzono dnia 13.02.2018

KONKURS  „CZYTELNIK ROKU 2018”


Organizatorem konkursu jest:
Samorządowa Instytucja Kultury pod nazwą Gminna Biblioteka Publiczna w Opatowcu

czytaj dalej... na temat: Konkurs "Czytelnik roku 2018"

Kartka Świąteczna

Utworzono dnia 22.12.2017

 
Godziny otwarcia biblioteki:
Poniedziałek
1200 - 1800
Wtorek
800 - 1500
Środa
1200 - 1800
Czwartek
800 - 1500
Piątek
1200 - 1800

Zegar

Kalendarz

Rok wcześniej Miesiąc wcześniej
Grudzień 2019
Miesiąc później Rok później
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Imieniny